среда, 22. октобар 2014.

KNJIGE O SIMI SPREMI, BELOM MAGU... MA ŠTA TO ZNAČILO...



U životu nisam bio nešto posebno informisan o magiji, natprirodnim zbivanjima i moćima, mada sam se ponekad pitao „Da li postoji Magija, Bog, Raj, Pakao... Da li postoji Babaroga...?“
Moja saznanja o tim nadnaravnim situacijama su počinjala i završavala se sa gledanjem tv serija kao što su bile „Zona sumraka“, „Dosije iks“,  gledanjem Diznijevih crtanih filmova, filmova o Drakuli, čitanjem stripova o Mandraku, Žil Vernovih knjiga i priča raznoraznih baba i deda koji su nas plašili mrakom, karakondžulama i ostalim domaćim natprirodnim živuljkama... 

Priliku da se po prvi put u svom životu direktno sretnem i upoznam sa magijom sam imao krajem prošlog veka kada sam upoznao i glavni lik ove knjige, veštog Simu Spremu. 
Od tada pitanje „Da li postoji magija?“, sve više sam zamenjivao pitanjem „Da li postoji Simo Spremo?“  Druženje samo nekoliko godinama sa njim, posmatranje i slušanje njegovih priča je rezultiralo knjižicom „Ratovanje na balkanski način“ i njenim štampanjem 2001. godine. Ovaj pomenuti zapis ćete moći (po prvi puti ili ponovo) da pročitete, neokrnjenog sadržaja, na štampanoj hartiji između korica publikacije koju upravo držite u rukama. 
Nastavak pisanija od pre 12 godina  nastao je  inspirisana učešćem i neučešćem u „životu i priključeniju“ Belog maga Sime Spreme u tenucima kada ništa pametnije nisam imao da radim i rezultirao je „Mirovanjem na vojvođanski način“.
Objavljivanjem prve i druge knjižice u okviru istih korica nastalo je  izdanje po nazivom „Rat i mir Sime Spreme“.

Možda će neko reći da sam ipak mogao da nađem nešto pametnije da radim ali život je takav kakav je...                                                                           



Još nije kasno da ljudi, koji misle da sam mogao nešto pametnije radim,  vrate ovu knjižicu tamo gde su je kupili, onom od koga su pozajmili ili jednostavno je odlože za trenutak kada budu pravili roštilj ili potpaljivali peć.
Ako se to ne uradi u ovom trenutku kasnije će biti kasno jer će vrlo brzo biti pod uticajem magije...
Taj magijski uticaj će moći da reše samo ako nazovu telefonom Simu (uz postpejd račun) da ih spase ili zakažu sastanak lično sa gospodinom Spremom - pošto pošalju uplatnicu kao dokaz o garanciji ozbiljnosti problema, ako su u Srbiji, ili koriste Vestern Union – ako su u dijaspori...
U najboljem slučaju pojedinci će morati da kupe zaštitni srebrni privezak za lančić ili drvenog čuvarkuću, odbrambeni komplet stvoreni magijskim rukama Sime Spreme...
Posle uvodnih napomena, želim da se ogradim jer svako nastavlja čitanje na vlastitu odgovornost.  Svi ste upozoreni i niko ne može kasnije da kaže da nije bio informisan.
Oni koji poznaju Simu Spremu će sa radošću čitati ovo pisanije, dok oni koji ga ne znaju imaće priliku da pročitaju jedno štivo ne obazirući se da li je to baš sve to tako bilo i da li je glavni lik istinit, da li je postojao ili još postoji.
Kao i život i ovo je pisanije je negde između mašte, stvarnosti, smeha, plača, sna, jave, istine, laži... 
Pa da počnemo...

Knjigu "Ratovanje na balkanski način" možete besplatno čitati na internet strranici


a knjigu "Rat i mir Sime Spreme" možete i da kupite. Ako vam je baš do toga...

 


Нема коментара:

Постави коментар