уторак, 9. октобар 2018.

ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА – ПОЧЕТНО МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ У СТИХУ!




КЊИГА ЗА ВАШЕ МАЛИШАНЕ

О КЊИЗИ - Мр Станка Какашић

Песмама о математичким појмовима, Саша Јовановић нам је дочарао те појмове онако како их деца могу доживети - да су им математички појмови блиски и једноставни, лепи, у ситуацијама како их деца доживљавају.
Песме су намењене деци у предшколском узрасту и нижим разредима основних школа. Свака од њих је заснована на математици науци. Дефиниције појмова дате су једноставно а тачно, баш онако какве оне јесу.

Довољно је да се песма прочита, да је деца чују и осете сву лепоту појма на који се она односи. Свака песма је веома животна, везана за дечије окружење и њихов живот и свет, те побуђује радост, весеље и свест да се нешто ново сазна и открије.
​​
Претпостављам да ће ова збирка песама о математичким појмовима, за млађи и старији узраст деце, бити једно животно откровење, да постоје тако лепе ствари које пружају деци математика  и учитељима задовољство  и жељу да и даље откривају математичке појмове кроз песму која им радост и весеље пружа.

Одавно сам имала жељу да видим да неко може и хоће лепоту и блискост математичких појмова да искаже стиховима. Необично, али лепо.
Сматрам да ова збирка песама о математичким појмовима треба да се штампа јер ће допринети да се прави мање грешака при формирању математичких појмова код деце и ученика.
Допринеће да се види свестраност и једноставност  математичког образовања.
Са жељом да ове песме прихвате васпитачи и учитељи, да деци дозволе да математику доживљавају на другачији начин и да математички појмови оживе са песмом.

​​ О КЊИЗИ - Биљана Јововић, професор разредне наставе

Неке од песама, из збирке о математичким појмовима Саше Јовановића, прочитала сам ученицима у пригодним приликама и веома су им се допале.
Пожелели су и да их науче, а математички појам о којем је песма су прихватали брже од других појмова. Изразили су жељу да им прочитам још таквих песама а ја сам схватила да је то један врло једноставан начин да деца прихвате математичке појмове.
На тај начин им нису тешки и компликовани, већ врло једноставни и за њих дат на један интересантан, занимљив и близак начин.

Ова збирка песама ће бити још један пут да покажемо да математика није „баук“ већ нешто што је једноставно, лепо и применљиво у настави.

ОБРАЂЕНИ ПОЈМОВИ У КЊИЗИ

ВЕЛИКО И МАЛО, МАЛО МАЊЕ НАЈМАЊЕ, КРАТКО И ДУГАЧКО, НИСКО И ВИСОКО, УСКО И ШИРОКО, ДЕБЕЛО И ТАНКО, У и НА, ГОРЕ - ДОЛЕ, ПОРЕД ПРАВО ИСПРЕД ИЗА, ИЗНАД ИСПОД, ЛЕВО – ДЕСНО, ИЗМЕЂУ, ЈЕДАН, ДВА, ТРИ, ЧЕТИРИ, ПЕТ, ШЕСТ, СЕДАМ, ОСАМ, ДЕВЕТ, ДЕСЕТ, ДАН, ЛИНИЈА, ЗАТВОРЕНА ЛИНИЈА, ГЕОМЕТРИЈСКЕ ФИГУРЕ, ДУЖ, СКУП, ПРЕСЛИКАВАЊЕ, ЕЛЕМЕНТИ СКУПА, ПОДСКУП, КРУГ, ЛОПТА, КОЦКА, КВАДАР, ВАЉАК, ВРЕМЕ...


ФОРМАТ: А5
БРОЈ СТРАНА: 32 + КОРИЦЕ

КАКО КУПИТИ КЊИГУ?

ЦЕНА: 300,00 СА ПОШТАРИНОМ - КЊИГА СЕ ШАЉЕ РЕДОВНОМ ПОШТОМ (НЕ КУРИРСКИМ СЛУЖБАМА)

ПРОВЕРИТЕ НА МЕЈЛ sasjov@open.telekom.rs да ли књиге има на лагеру...

НАЧИН ПЛАЋАЊА
​Књига се може купити уплатом 300,00 динара на рачун аутора.
КАКО СЕ ПОПУЊАВА УПЛАТНИЦА 
УПЛАТИЛАЦ:  Име, презиме, улица, број, поштански број, место (АДРЕСА НА КОЈУ ЋЕ КЊИГА/Е БИТИ ИСПОРУЧЕНА)

СВРХА УПЛАТЕ: Књига "Почетно математичко образовање у стиху"

​ПРИМАЛАЦ УПЛАТЕ: Саша Јовановић, Нови Сад
ИЗНОС:   _____________________________

ЖИРО РАЧУН: 325-9300500173107-49

​ 
ДОКАЗ О УПЛАТИ СА АДРЕСОМ НА КОЈУ СЕ ИСПОРУЧУЈЕ КЊИГА И НАЗИВОМ КЊИГЕ ПОСЛАТИ СКЕНИРАН/ФОТОГРАФИСАН НА МЕЈЛ


ИЗДАВАЧ:
ЕКОЛОШКО УДРУЖЕЊЕ "ЗЕЛЕНО ПИТАЊЕ"
Змај Јовина 28, спрат 2, локал 238НОВИ САД

КОНТАКТ.
063 819 54 72


Нема коментара:

Постави коментар