недеља, 23. септембар 2018.

ПОЧЕТНО МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ У СТИХУ!


  



  
Песмама о математичким појмовима, Саша Јовановић нам је дочарао те појмове онако како их деца могу доживети - да су им математички појмови блиски и једноставни, лепи, у ситуацијама како их деца доживљавају.

Песме су намењене деци у предшколском узрасту и нижим разредима основних школа.
Свака од њих је заснована на математици науци.

Дефиниције појмова дате су једноставно а тачно, баш онако какве оне јесу. Довољно је да се песма прочита, да је деца чују и осете сву лепоту појма на који се она односи. Свака песма је веома животна, везана за дечије окружење и њихов живот и свет, те побуђује радост, весеље и свест да се нешто ново сазна и открије.
Претпостављам да ће ова збирка песама о математичким појмовима, за млађи и старији узраст деце, бити једно животно откровење, да постоје тако лепе ствари које пружају деци математика  и учитељима задовољство  и жељу да и даље откривају математичке појмове кроз песму која им радост и весеље пружа.
Одавно сам имала жељу да видим да неко може и хоће лепоту и блискост математичких појмова да искаже стиховима. Необично, али лепо. Сматрам да ова збирка песама о математичким појмовима треба да се штампа јер ће допринети да се прави мање грешака при формирању математичких појмова код деце и ученика.
Допринеће да се види свестраност и једноставност  математичког образовања.
Са жељом да ове песме прихвате васпитачи и учитељи, да деци дозволе да математику доживљавају на другачији начин и да математички појмови оживе са песмом.

Мр Станка Какашић



Нема коментара:

Постави коментар